WOW-BE en het onderwijs

Een belangrijk aspect van WOW-BE is de educatieve functie. WOW-BE biedt een ideaal instrument voor weereducatie en het wordt nog leuker en nuttiger als je als school zelf een weerstation installeert dat verbonden is met WOW-BE. Leerlingen leren dan op een interactieve manier over weer en klimaat. De installatie van het station zelf en de metingen die ermee gebeuren, zijn allebei dankbare onderwerpen die in verschillende vakken kunnen behandeld worden. Bovendien is het ook gewoon leuk om je metingen van je schoolstation overal te kunnen volgen!

De installatie van een station op school vergt een zeker engagement van de school, ook financieel. Helaas kunnen wij als KMI geen individuele ondersteuning geven bij dit proces. Je vindt ook nuttige informatie op de pagina Voor je begint.

Om je op weg te zetten met de educatieve exploitatie van je schoolstation, hebben de VLA (Vereniging Leraars Aardrijkskunde) en de Fégépro (Fédération des professeurs de géographie francophones) enkele educatieve fiches opgesteld voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Je kan deze downloaden en vrij gebruiken via de pagina Werkfiches. Ook als je geen station hebt op je school, kunnen deze fiches worden gebruikt.


NL - FR